18 jūnijs 2007

SICKO - noskatījos!!!

Maikla Mūra (?)(Michael Moore) filma SICKO - ir SUPER. Noskatījos un jā - nokačāju kādā no trakeriem, tas bija skrīneris nevis DVD rips, bet bij ok kvalitāte (nejau kvalitāte fiška, bet tajā kas ir iekš to film ;) ). Pirms par filmu ko saku, attaisnoju šo kačāšanu ar paša Mūra teikto, ka tas nav slikti, hehe, tātad viss ir ok, praktiski - gandrīz kā saskaņots ar pašu autoru, ka varu viņa filmu mierīgi kačāt un skatīties bez maksas, jo galvenais jau ir tas mesidžš.

Par filmu ir tā - obligāti noskataties, iesaku!

Tur ir pārsvarā par to, kā notiek lietas Amerikā par un ap veselības apdrošināšanu; zāļu pirkšānu; slimnīcu apmeklēšanu. Salīdzinot ar Francijas vai Anglijas veselības aprūpes sistēmu sanāk tā, ka Amerikā ir pilnīgi dirsā viss.

Man iespiedās atmiņā viena lieta stingrāk nekā citas, kas īsti nav sakarā ar veselības aprūpi tieši, bet kopumā vispār - ir tāda - sieviete izteicās par Franciju:
(tas nav citāts - bet atstāsts)
"Valdība baidās no cilvēkiem (valsts iedzīvotāji/vēlētāji), nevis cilvēki no valdības un būs tā kā gribēs iedzīvotāji, jo ja kaut kas nebūs pa lielam kārtībā VIŅI zin, ka tauta sacelsies un būs nekārtības"

Vot - a mums kā ir? Latvijā - nekā nava. Cilvēkiem pārsvarā ir vienalga, vai arī itkā nav vienalga, bet neviens neko nedara, pa lielam. Būtu vot reāla vienotība un ņemtu un mainītu visu. Bet laikam jau ka latvietis ir sīksts, turēsies vēl ilgi un tad iespējams vēl pēc kādiem gadiem 5 - 10 saņemsies un nogāzis valdību un mainīs dzīvi uz labo pusi. Uhh... :( - bet to varētu tagad, riskēt un tad redzētu kas būs, .. oi, aizrunājos jau pa tālu un pa daudz.

SICKO - skatamies un tad jau paši domāsiet pa savam.

Nav komentāru: